Healing


Hva er healing?
Det finnes mange former for healing, men det som er felles, er at de ser på sykdom (fysisk eller psykisk) som blokkeringer i energifeltet. Målet med healingen er å løse opp disse blokkeringene slik at energien kan flyte fritt. Blokkeringene kan skapes av stress, traumer og at vi ikke følger den veien vi egentlig vil selv, men underkaster oss andres forventninger og meninger om hva som er best for oss.
Når vi undertrykker følelsene våre og lar være å gjøre det vi egentlig vil, skapes blokkeringer. Disse vises oftest først i auraen som er energifeltet som omgir alt levende. Klarsynte kan ofte se auraen og dermed blokkeringer, og mange healere kan også kjenne den og hvor blokkeringene sitter. Auraen er nært forbundet med chakrasystemet
Hvis vi fortsetter å undertrykke følelsene og ønskene, kommer blokkeringene nærmere vår fysiske kropp. Underveis får vi "hint" om å stoppe og tenke oss om, men vi lever i et samfunn der det blir sett opp til mennesker som biter tennene sammen og står på, dvs. undertrykker det vi egentlig vil og skal. Resultatet blir etter hvert sykdom og psykiske problemer som bl.a. depresjoner og utbrenthet.
Et typisk "hint" fra systemet, er stadig tilbakevendende influensa, forkjølelser, magetrøbbel og generell energiløshet. Influensa o.l. som stadig kommer tilbake er ofte et tegn på at vi bør sette ned tempoet og tenke gjennom hva vi egentlig holder på med... Hvis vi fortsatt ikke hører etter (man har det travelt) får vi etter hvert andre og mer omfattende symptomer. Selv et bein- eller armbrudd kan være noe man bør tenke over, kanskje det gir en hardt tiltrengt tenkepause, det kan også være et hint fra hjelperne våre om å stoppe og tenke.

Healing er en behandlingsform der man selv deltar i prosessen, det er bare vi selv som "vet" hva som er årsaken, healingen fjerner sjelden sykdommen/problemet uten videre, men viser oss hva vi må gjøre for å bli friske.
Reaksjonene kan variere, og her nevner jeg noen mulige reaksjoner på Reiki-healing, som er den healingformen jeg selv kjenner best. Men jeg vil tro at det samme kan gjelde for andre healingformer. OBS: Unngå alkohol i forbindelse med behandling, det endrer energifeltet ditt.
Behandlingen kan føre til at du blir verre i første omgang, eller bli svært trett og kan sove mye, eller du blir full av energi. Du kan bli klarere i tankene, få mareritt, smerter i ulike deler av kroppen, frysninger, hetetokter og mange andre reaksjoner. Det er ingenting som er unormalt,det er bare tegn på at healingen virker. Derfor kan det være lurt å sørge for å ha tid til å la reaksjonene komme, gjerne både samme dag og dagen etter. Vær snill med deg selv, da får du ofte best resultat. Reaksjonene kan være slitsomme, men de kommer for at du lettere skal se hvor problemet ligger. Drikk mye, helst vann, det får energien til å flyte lettere.
Neste gang du får healing, kan du få andre reaksjoner enn etter første behandling, for du har endret deg og energien siden sist.
Til slutt vil jeg nevne at hvis du får behandling hos lege, fortsett med det. Nøl heller ikke med å gå til lege for medisinsk behandling. Healing kan ofte gi bedre virkning av medisiner.

4 kommentarer:

 1. Hei Nina
  Må bare takke for bloggen din, du skriver så tydelig og lettforståelig at alle må få med seg dette.Jeg leser innleggene flere ganger for det hjelper å få litt innspirasjon, og det får jeg her.Det er jo også en påminnelse og hjelp til å bremse litt ned.Det er noe alle mer eller mindre har tror jeg.:-)Og ikke minst LÆRE :-)

  Hilsen og klem fra Torill

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Torill :) Tusen takk for det og beklager at det har tatt lang tid før du fikk svar. Godt å høre at det kan hjelpe noen :) Etter å ha holdt på med slike ting lenge, vet jeg at det kan være vanskelig innimellom. Klem fra meg :)

   Slett
 2. Hei! Ønsker healing, men får ikke opp mailen når jeg trykker på den! Kan du gi meg mailadr. eller er det den samme som du sender ut nyhetsbrev på?

  Hilsen Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Merethe :) Takk for info om mailen, den virker for meg, men jeg skal se om jeg får rettet den. Du kan godt bruke samme adr. som nyhetsbrevene, eller denne: nina.bjelland@gmail.com.
   Klem :) Nina

   Slett