mandag 28. mai 2012

Mine to nyeste firbente samboere.

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg, har jeg to firbente samboere til. De er født i september i fjor, og er altså 8 måneder gamle. De er ikke søsken, men de er i slekt. Det er to små frøkener, og svært ulike personligheter.
Dette er Posh, en fin liten frøken som vet hva hun vil. Hun er intelligent, og gjør det meste jeg ønsker, bare hun får gjøre det på sin måte. En typisk katt, altså.. Jeg er tilhenger av at navnet skal passe enten på utseende eller personlighet, og navnet fikk hun pga. personligheten.
Posh er svært nøye på at toalettet skal være rent, ellers sier hun klart fra hva hun mener og nekter å gjøre fra seg der. Som navnet sier, er hun også kresen i matveien, og det ser ut som om hun passer linjene. Kattungeforet har hun nesten ikke spist, det er nok for mye fett og protein i det, kan jo legge seg på sidebeina : ) Hun er derimot glad i kokt fisk, men den må selvfølgelig helst spises på gulvet og ikke fra matskålen. Det må heller ikke være for store biter eller noe uidentifisert i den, da bruker hun forlabbene og slår maten inntil hun er sikker på at det ikke er farlig. Det er ingen selvfølge at hun spiser noe slikt uasett... Hun er ingen stor kosekatt, men det hender at hun legger seg på fanget, men det må skje når det passer henne, selvfølgelig.
Litt uventet er hun svært forsiktig med ukjente ting, og følger helst etter de andre til hun ser om det er farlig eller ikke. Det kan være en lur strategi, ukjente ting kan være farlig inntil man får sett nøyere på dem.

Dette er den andre kattungen. Hun har ikke fått navn enda, men jeg har noen ideer. Det er en helt annen personlighet enn Posh. Hun er større av vekst, selv om hun bare er en uke eldre. Som type er hun slank, atletisk og aktiv. Hun er intelligent, nysgjerrig og begeistret for alt som er nytt og elsker å være ute. En "guttejente", glad i vann, glad i mat, jakter på alt hun ser, foreløpig uten de store resultatene, heldigvis... Ute er hun nokså uredd, jeg er litt redd for at hun skal komme i farlige situasjoner. Det går et par nabokatter rundt her, og hun er ikke redd for å jage dem hvis hun oppdager dem.
Inne er hun kosete og selskapssyk.
Disse to er i slekt, moren til den hvite er bestemoren til Posh, jeg er litt usikker på hva de blir til hverandre..? Men jeg mistenker at det er en siameser innblandet et sted i slekten, særlig den hvite har en del trekk. Det vises kanskje ikke så godt på bildet, men hun har store ører, og ansiktet er ganske langt og smalt. Lange bein, særlig forbena er lange, hun elsker å søle med vann og er temmelig pratsom, det er de forresten begge to.

6 kommentarer:

 1. Så vakre de begge var:-) Tusen takk for titten:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, det er så artig å kunne dele med noen :)

   Slett
 2. Flotte katter! Kjekt å se bilder og lese om dem! Jeg bare elsker katter :-)

  SvarSlett
 3. finaste kattene <3 Den hvite er tanta til Posh :) Supert at kattene "mine" har det så bra :) Mamma og Søster Alva Marie sender store pusekoser til de :)

  Elin

  SvarSlett
 4. Svar
  1. Helt enig, artig at andre også er enig med meg :)

   Slett